Tens hipersensibilitat dental o et sagnen les genives? visita el teu odontòleg

hipersensibilitat dental

La hipersensibilitat dental és una sensació dolorosa, aguda i breu que apareix davant de diferents estímuls externs, begudes fredes, àcides o ensucrades. Afecta a més de la meitat de la població i especialment a persones entre 2o i 50 anys. Es desenvolupa quan la dentina perd la seva protecció natural i queda exposada. Les causes més freqüents són: càries, restauracions defectuoses, fissures en l’esmalt, traumatismes de les peces dental, però també pot estar provocada per malalties de les genives, o tambè anomenades periodontals.

La geniva és un tipus de pell especial que envolta les dents i cobreix l’ós que sosté aquestes dents. Si la geniva està sana, les dents estan fermament subjectes, el que garanteix que compleixen correctament la seva missió masticatòria i aïllin l’organisme de les agressions externes.

La geniva sana s’ha d’adaptar a les dents en forma fistonada, ha de tenir un color rosa clar i mai ha de sagnar.

Si la geniva està sana, les dents estan fermament subjectes, el que garanteix que compleixen correctament la seva missió masticatòria i aïllin l’organisme de les agressions externes.

 

Símptomes de malalia de les genives

La prevenció en les malalties de les genives és importantíssima i no podem deixar passar cap símptoma que ens pugui indicar que l’estem desenvolupant.

Els signes i simptomes clàssics de la gingivitis són les genives vermelles, inflades i sensibles que poden sagnar quan ens raspallem.

Ës molt important que davant d’una hipersensibilitat dental, sagnat al raspallar les dents op de qualsevol altre símptoma de la malaltia acudeixis al teu dentista, ja que la prevenció o el tractament en la seva fase inicial evitarà el seu desenvolupament.

 

Les etapes de la malaltia de les genives

La malaltia de les genives és una inflamació de les mateixes que pot avançar fins a afectar l’ós que envolta i sosté a les dents.

Les 3 etapes són, gingivitis, periodontitis i periodontitis avançada.

En la majoria dels casos es manifesta com a gingivitis que és una inflamació i sagnat de les genives que no arriba a afectar l’ós. Però si no la detectem i tractem a temps pot derivar en una periodontitis o periodontitis crònica de l’adult (piorrea), on sí existeix una destrucció de l’ós que suporta les dents, i que pot provocar la pèrdua de les peces.

El periodontista és l’odontòleg especialitzat en les genives i el que tracta les seves malalties.

Share:

Comments are closed.